Aku Suka Gambar!

2.9.13

Halloooo dan selamat pagi. Bismillah.. Assalamualaikum!

Hehehe panjang kata-kata aluan aku. Sebenarnya basmalah dan salam tu ada hikmahnya yang kita taktau.. yang penting kita kena selalu amalkan. :D

Okayy BTTT, aku sebenarnya suka bergambar. Aku tak suka orang amek gambar aku, bukan tak suka tapi tak kesah orang nak amek ke tak. Yelaa aku kan tak hensem takde sape nak amek gambar aku, wakkakaka. Takpelah, yang penting aku suka amek gambar. Aku suka tengok orang lain amek gambar, especially photographer yang professional.

Gambar dorang sangat-sangatlah ohsemmm. Dorang punya angle, perspective, maksud mendalam sesuatu gambar dan macam-macam lagi.

Antara gambar yang aku suka tengok gambar nature, gambar alam sekitar, macro, pantai, sunset, gunung dan macam-macam lagilah. Subhanallah cantiknya ciptaan Allah kan? *bersyukur*

Jadi tahun lepas, berbekalkan modal yang ada aku pun belilah sebijik DSLR yang termampu.. D5100 je.. niat kat hati nak beli D800 :3 hahahha melampau.. tunggu aku kaya dan banyak duitlah baru aku beli D800 dan set-set fotografi yang syok-syok. Lens, filter, speedlite dan apa yang patut.

Ni aku nak tunjuk PORTFOLIO aku.. konon-kononnyalah. Dalam masa setahun ni lahh hasil fotografi aku.

gambar1

Jeng jeng jeng.. aku ada satu folder untuk gambar-gambar aku dekt Partition F.. amboi partition kemain sampai F, tengok kat sebelah kiri tu siap ada partition H dengan I lagi, kadang-kadang ada jugak partition J keluar.. aku nak tunggu sampai keluar partition M. hahaha 

Oke oke kita kembali ke topik asal. Dalam folder D5100 ada laa beberapa folder, dan subfolder, dan sub kepada subfolder. aku organize file-file ni ikut tema, ikut tahun, sebab banyak sangat gambar aku. Nak tau berapa besar?

Capture

Haa amek kauu! 66.5GB!! ada 8391 keping gambar dan video, folder ada 115. hehehe. Baru setahun, tu pun ada folder yang aku dah buang, sampah-sampah yang buat pencemaran kat hard disk aku.. dan dalam memory card pun ada yang tak transfer masuk lagi.. malassss!

Hohoho. Orang kata size doesn’t matter. hahaha. banyak sampah sebenarnya dalam folder ni, dan tentulah banyak lagi kenangan.. kenangan dengan kawan-kawan kat UTM, kenangan dengan kekasih-kekasih. puiii.

Ok choww. Nanti aku nak update cerita pasal vacation dan cerita perjalanan hidup aku yang korang tunggu-tunggukan. :D

p/s- lupa nak cerita, aku suka amek gambar sebab suka tengok gambar yang cecantik dan ohsemmm. Sebab mata ni selalu nampak yang menarik, sebab tu rasa nak ‘record the moment’. :D

You Might Also Like

11 komen

  1. Replies
    1. hahaha, dah penuh da partition ni.. kena rajen delete apa yg xpatut.. xD

      Delete
  2. gila laaa, haha. jgn simpan dalam laptop. hang nantii :P

    ReplyDelete
  3. bole la syafiq sponsor jd cameraman ayu kalau ada majlis. muaahahhaa..
    joking. :)

    ReplyDelete
  4. Ooo.minat ambik gambar yer..Nanti boleh lah masuk pertandingan.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. minat jee, tapi gambar xcantik pun.. :( huhu

      Delete
  5. wahhhh..nak tgk juga hasil gambar yg ditangkap tu :)

    ReplyDelete

Komen kalau korang manusia!

Like us on Facebook