Aku Penganggur

12.3.14

Hai korang!

Aku nak bagitau yang aku dah jadi penganggur balik. hehehe. Saja nak tanam anggur, lagi best tanam anggur daripada kerja.. wakakkaka.


Sebenarnya ada beberapa sebab untuk aku berhenti kerja.. Sebab apa? Nak tau? Bayar RM100 dulu baru aku bagitau.. wakakkaka.. *JK*


So beberapa hari lagi aku akan ada second stage interview dekat Selangor, area sungai *tut*. Takleh nak bagitau, terlalu confidential sebab takut nanti ada spy tengok. lolz.


Actually aku dah menganggur for almost two weeks, so aku masih lagi stranded dekat Shah Alam ni sebab takde duit nak balik JB *alasan kukuh* so kalau nak balik JB kena la tunggu duit gaji bulan lepas aku masuk. kehkehkeh


Tapi alhamdulillah jugak sebab gaji aku lambat masuk, kalau gaji aku masuk awal memang aku dah takde kat Shah Alam ni.. tup tup dapat second stage interview pulak, so rasa beruntung lah sangat tak balik lagi.. kat situ dah jimat RM300 (ulang alik JB-KL).


Alhamdulillah, Allah tu sebaik-baik perancang. Subhanallah :)


So apa plan aku kat rumah? 




Aku sebenarnya ada banyak plan nak buat, antaranya nak berjalan, nak belajar memasak.. haaa jangan memain. Aku nak upgrade skill memasak aku ke level yang seterusnya. Kalah perempuan bila aku masak. *puiii*


Aku nak cerita pasal plan memasak aku sebenarnya, tapi hari dah pun malam, tak sesuai pulak cerita pasal makanan.. kang lapar tak pepasal.. huhuhu.


Okay lah, kita berjumpa lagi pada episod yang akan datang!! 


Assalamualaikum!!


oh ya, jangan lupa #prayForMH370 :)

You Might Also Like

17 komen

  1. selamat menanam anggur. semoga segala yg syafiq plan akan terlaksana.akak tolong isi tabung nuff syafiq

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah.. nanti anggur dah besar saya jual.. hehe

      Delete
  2. Replies
    1. nak buat bisnes sendiri, tapi taktau nak bisnes ape.. ade idea?? hehe

      Delete
  3. Replies
    1. boleh je, tapi cikgu belanja la.. boleh? heh

      Delete
  4. Mcm samaaaaa je crita kita... muahahaha

    ReplyDelete
  5. buat bisnesss on9. hahaha

    btw SM done follow sini, jmput singgah ke blog SM kalau sudi :)

    http://santanmanis.blogspot.com/2014/03/blog-santan-manis-masuk-majalah-remaja.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh hebat! congratz! nanti nak tuntut ilmu dari SM lah..

      Delete
  6. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
    Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  7. Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...


    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  8. sebenarnya ada kerja di rumah yang valid......yang ni ramai blogger yang cadangkan. Terbukti Katanya,klu tak percaya boleh google dulu. Ini link direct :
    ==> https://www.jobdirumah.com/evalynn19
    Memang halal,sebab sapa rajin kerja dia dapat lebih. Kerja macam kerani tapi ikut masa kita dan boleh buat dimana2 pun

    ReplyDelete
  9. Sebenarnya... sudah lama saya jadi penganggur...huwaa...

    ReplyDelete
  10. Salam # Income RM900 sehari "REGISTER PERCUMA" tiada
    bayaran di kenakan (kalau anda rasa program ini satu penipuan,
    ia tidak merugikan anda kerana anda tidak pun mengeluarkan
    modal) tidak perlu cari orang dan tidak perlu jual barang. Anda
    hanya perlu ada FACEBOOK / WHATSAPP / WECHAT termasuk
    laman sosial yang lainya. Anda perlu open link di bawah ini dan
    register. Anda terus dapat USD 25 x 3.4 = RM 85.00. Selepas itu
    anda akan dapat link anda sendiri. Anda hanya copy ayat saya ini
    dan post di laman sosial anda. Setiap orang yang buka link anda,
    anda terus dapat USD 10 x 3.4 = RM 34.00. Sangat mudahkan ???
    Anda boleh pilih cara pembayaran samada duit $$$ anda
    dimasukkan ke akaun bank atau cek akan diposkan ke alamat
    rumah anda. Jangan tunggu lagi. " REGISTER PERCUMA " sila
    klik link di bawah ini dan isi maklumat anda. Belum cuba belum
    tau dan tidak salahkan kalau mencuba
    Sila la klik link ni
    http://EachInvitePay.com/?share=1188

    ReplyDelete

Komen kalau korang manusia!

Like us on Facebook